2016 -2018, een periode uit balans deed me schrijven. Ik moest in de helft van mijn leven op zoek naar een nieuwe identiteit. Herstellen van een psychose bleek geen sinecure. Taboe en stigma doen je de das om. Maar schrijven, mijn comfortzone, gaf me ademruimte. Uitvissen hoe ik mijn moeilijk verhaal kon delen, zonder er zelf ongelukkig van te worden, resulteerde uiteindelijk in een boek, Zintuig verzint.

Zintuig verzint

In de eerste plaats geschreven voor mezelf en voor mijn gezin. Nooit gedacht dat er meer interesse zou zijn. Helemaal blij dat familie en vrienden de eerste exemplaren kochten. Ik noem me geen auteur, daarmee zou ik velen onrecht aandoen. Maar ik ben wel een schrijver die gewoon van lezen en schrijven houdt en proefondervindelijk heeft ontdekt dat beiden helend zijn wanneer je worstelt met geestelijke gezondheid besognes. Alleszins mijn boekjes raakten uitverkocht. En dus komt er een hernieuwde uitgave, dezelfde woorden in een nieuw kleedje.

Zintuig verzint is te verkrijgen via deze site of via Standaardboekhandel

Aangeprezen door Lize Spit en Stijn Vanheule

Lize Spit, auteur van Ik ben er niet, was zo vrij een echte blurb te schrijven. Een blurb is een korte reclameachtige tekst voor op de cover. In een panelgesprek over psychose kruisten onze wegen en lieten we indruk na op elkaar. Evenveel respect heb ik voor Stijn Vanheule, hoogleraar klinische psychologie Universiteit Gent, die korte en krachtige woorden stuurde om op de backcover te plaatsen. Met professor Vanheule werk ik regelmatig samen in het kader van de vzw PsychoseNet. Psychosenet.be is een online platform waar alle burgers terecht kunnen voor objectieve en hoopvolle informatie over psychose en over psychische gezondheid in het algemeen. Dankjewel Lize en Stijn.

Leven met en na psychose, het kan

Dankjewel aan Bruno Devos, Stockmans en zijn team die met liefde mijn boekje opnieuw in productie hebben gebracht. Tot slot, dankjewel aan alle mensen die de laatste jaren lof en pluimen stuurden over Zintuig verzint. Heel fijn te horen dat mensen zich herkennen, begrepen voelen of hier en daar tussen mijn zinnen, een sprankeltje hoop vinden voor hun eigen omstandigheden.

Want stilzwijgen geeft het gevoel dat je alleen bent. Het tegendeel is waar, we zijn met velen. En leven met en na psychose, het kan.

Leen