Hoe spreken over psychische kwetsbaarheid blijft een constante bezorgdheid. Depressie en burn-out zijn dé kwalen van deze tijd maar toch blijft er een randje van persoonlijk falen aan hangen. Psychische pijn past niet in onze manier van leven waardoor de onmacht om erover te praten groot blijft. Laat staan dat iemand geconfronteerd wordt met een psychose.

Een veelheid aan stemmen

KOPSTEM is de luisterruimte van het museum Dr. Guislain te Gent. In een wisselende programmatie verklanken een veelheid aan stemmen psychisch welzijn in al zijn facetten. KOPSTEM biedt ruimte om moeilijke onderwerpen te benoemen en een taal te zoeken die zich niet hoeft te schikken naar wat hoort.

Podcastreeks ‘Stemmen over psychose’

Vandaag en nog lange tijd zijn de podcasts van de reeks ‘Stemmen over psychose‘ te beluisteren. Wat is een psychose en wat helpt om te herstellen? Hoor de waardevolle stemmen van mensen die het meemaken! Een bezoek aan het mooie Dr. Guislain museum mag je niet langer uitstellen.


Beluister hier de verschillende stemmen!