Vrijdag 26 november 2021, De Standaard

Lees hier het artikel Een Psychose komt je iets vertellen

Ik had mezelf beloofd geen interviews meer te geven. De manier waarop woorden een eigen leven leiden tussen het tijdstip waarop ze worden uitgesproken en de aanpassingen van de eindredacteur beangstigt. Je weet niet welke gekke quote ze nu weer in de verf zetten of met welke sensationele titel ze mensen aanzetten om te lezen. Psychose is hiervoor alvast  een dankbaar onderwerp.

Aan gekkigheid geen tekort

En toch ben ik weer overstag gegaan. Deze keer voor De Standaard, een gerenommeerde krant in mijn beleving. Wat is het moeilijk om psychose onder de aandacht te brengen op een positieve manier. En toch is dat wat er precies dient te gebeuren. Voor alle mensen die struggelen met psychosegevoeligheid. De psychose, de kwetsbaarheid definieert immers niet wie je bent. Je bent een individu met een scala aan persoonlijkheidskenmerken. Een mens in de eerste plaats. Hiervoor geef ik opnieuw een stukje verhaal.

Negatieve beeldvorming ombuigen is de missie

Anders raken we nooit voorbij het stigma. Journalisten Veerle Beel en Dario Van Fleeteren hebben de boodschap begrepen. Bedankt om echt te luisteren.

Leen


Ben je op zoek naar informatie rond psychose, surf dan naar www.psychosenet.be.
Bekijk hier de livestream van PsychoseNet en maak kennis met de gezichten achter het online informatieplatform.