‘Stemmen over Psychose’ is een nieuwe podcastreeks met stemmen van mensen die één of meerdere psychoses hebben doorgemaakt.

Unieke luisterervaring

Professor Stijn Vanheule spreekt met auteurs die over hun ervaringen met psychose hebben geschreven in de vorm van een boek, artikel of blog. Meer dan tien bijzondere sprekers komen in 2023 aan bod. Elke vier weken komt er een nieuwe aflevering uit. Ingrediënten: “Hoe ervaar je een psychose? Wat helpt om eruit te raken?”. Je kan verhalen verwachten over de uitdagingen en over herstel van een psychose.

In het kader van onderzoek

Het doel van dit project is om een breed publiek een beter inzicht te geven in wat psychotische ervaringen zijn, hoe ze worden ervaren en vooral wat helpt in het herstelproces. Gerealiseerd met de steun van Universiteit Gent, Dr. Guislain Museum, PsychoseNet België, Gents Universiteitsmuseum en Cortina.

Luisteren kan via de website van PsychoseNet of via uw favoriete podcastapp!

In een eerste podcast vraagt Stijn Vanheule mij honderduit over mijn boek ‘Zintuig verzint‘. Ik leg uit hoe mijn zintuigen onder druk stonden tijdens mijn psychose. Ik benadruk volledig hersteld te zijn, nodig uit om psychose in een bredere context te plaatsen en pak uit met een boodschap van hoop en perspectief.

Veel luisterplezier met de eerste aflevering!

Leen