Van 1 tot 10 oktober tellen we samen af naar de Werelddag van de Geestelijke Gezondheid. Tien dagen waarin we extra stilstaan bij het belang van een goede mentale veerkracht. Er zijn allerlei grote en kleine initiatieven om taboe en stigma rond geestelijke gezondheid te doorbreken en onze collectieve mentale veerkracht te vergroten.

Joost en ik dragen graag ons steentje bij op donderdag 8 oktober met een workshop ‘Van psychose naar herstel’, die we geven voor de Herstelacademie Antwerpen.

We willen iedereen, die worstelt met herstel na een psychose, een hart onder de riem steken.

We nodigen mensen uit om samen te reflecteren. Aan de hand van onze eigen ervaringen gaan we in gesprek. Het boekje “Zintuig verzint”, dat ik uitbracht om mijn verhaal te delen, vormt de rode draad. Er wordt voorgelezen. Joost vult mijn ervaring aan met zijn verhaal. Hoewel Joost en ik in veel opzichten van elkaar verschillen, vinden we elkaar in onze ‘psychose- gevoeligheid’. Het is bijzonder hoe onze ’totaal-verschillende-ervaring-met-psychose’ toch gelijkloopt. De onzekerheden, het onbegrip, de wanhoop, taboe, stigma…we hebben het gevoeld, doorleefd, elk op onze eigenste manier. We willen het vertellen. Wanneer we reflecteren over een aantal stellingen, zetten we de handvaten die ons hielpen in de kijker. Er is plaats voor dialoog. Je bent niet verplicht om aan het gesprek deel te nemen, je kan perfect langskomen en gewoon luisteren.

Elk inzicht dat iemand bij zichzelf vindt, door een ander verhaal te horen, kan een wereld van verschil maken. Dit geeft hoop en bespoedigt herstel.

We gaan aan de slag op donderdag 8 oktober in Antwerpen. Mocht deze datum niet schikken kan je later inpikken op 7 november in Schoten. Voor verdere details en inschrijvingen verwijs ik graag naar volgende link.

Alvast tot dan,

Leen en Joost