Lotje Lomme woont in Schoonhoven, is getrouwd, heeft twee kinderen en heeft een eigen taalschool. Af en toe heeft ze last van haar psychosegevoeligheid. Vroeger vrij heftig maar in de loop der jaren heeft ze ermee leren omgaan; er is meer sprake van een werkonderbreking dan van een persoonlijke crisis. Haar site ‘ik ben psychosegevoelig‘ is het resultaat van een gevoel dat Lotje niet kon loslaten. In haar herstel ontbrak het haar aan positieve verhalen rond psychose. Die bundelt ze nu op haar nieuwe site. Ze vroeg mij ook een stukje herstelverhaal te delen. Dat heb ik met plezier gedaan want ik ben het met Lotje helemaal eens…

sharing stories is sharing impact.

Een half jaar na mijn opnames, hoorde ik, op de Herstelacademie Antwerpen, voor het eerst iemand praten over zijn psychoses. Ik zag dat hij helemaal oké was, dat hij rustig kon terugblikken op wat hem overkomen was, ik voelde hoop. Ik wist niet dat er mensen bestonden die één of meerdere psychoses doormaken en nadien opnieuw een volwaardig leven leiden. Ze bestaan.

Verhalen delen werkt!

Dat moeten we blijven doen. Ook al is elk verhaal anders, uniek. Je pikt van ieder verhaal iets op dat je vooruit kan helpen. Door verhalen te delen creëren we bovendien een draagvlak om erover te praten, om vragen te mogen stellen. Hier kan je de site van Lotje ontdekken en mijn bijdrage volledig lezen.